Wapngo
Image default
Onderwijs

Het digibord vernieuwd

Een digibord of ook wel een smartboard of digitaal schoolbord genoemd is enorm populair geworden bij meer dan alleen de hogescholen en universiteiten door de mogelijkheden van deze handige borden. Digitale schoolborden worden nu bij bijna alle onderwijsinstellingen gebruikt en zijn enorm populair. Mede door de laatste ontwikkelingen op het gebied van de digiboards zelf als ook de software die hiervoor gebruikt wordt heb je enorm veel mogelijkheden met een digibord. Meer dan het ouderwetse schoolbord of de beamer. In dit artikel beschrijven we de laatste ontwikkelingen.

Interactief leermiddel

Door de interactiviteit van een digibord en de bijbehorende leerprogramma’s kan er een actief lesprogramma worden opgezet waarbij naast verschillende vormen van beeld en geluid er ook een interactieve les kan worden gegeven. Door het gebruik van het touchscreen het digitale schoo;lbord zelf en een beamer met een pc ben je volledig ondersteund voor allerlei soorten van leerprogramma’s. Ook is het zelfs mogelijk om je tablet aan te sluiten en zijn er ook digibords die zonder de beamer kunnen werken.

De touchscreen

Doordat de touchscreen geen beamer meer nodig heeft is dit nog praktischer voor leslokalen met een brede lichtinval. Omdat de verlichting door het digibord zelf wordt geregeld is er geen verlies van licht en dus een veel scherper beeld. Ook is er minder geluidsoverlast en hoeft er dus geen losse beamer meer gebruikt te worden. Bovendien is deze oplossing eenvoudiger in gebruik omdat de beamer altijd scherp gesteld zal moeten worden.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Zorg dat je een touchscreen of digitaal schoolbord bestelt bij de specialist. Het voordeel is dat deze organisaties een goede garantie geven maar ook het beste advies voor uw toepassing van het digibord. Naast een brede keuze aan modellen zijn kwaliteit, resolutie, bekabeling en plaatsing belangrijke aandachtspunten die bij een specialist als JFAD prima worden verzorgd.