Wapngo
Image default
Zorg

Hoe het autisme belevingscircuit je een beter mens maakt

Je empathie voor mensen met autisme wordt vergroot aan de hand van het autisme belevingscircuit. Iets meer dan 1% van de Nederlandse bevolking heeft een vorm van autisme. Dit komt neer op zo’n 200.000 personen. Deze individuele personen hebben allen vele mensen in hun omgeving. De één kan beter omgaan met mensen met autisme dan de ander. Je kunt jezelf hierin verbeteren. Door begrip op te bouwen voor mensen met autisme, hun gedachtegangen, gebreken en pluspunten leer je ook jezelf te verbeteren. Je vergroot jouw empathie en snapt beter wat de problemen zijn waar mensen met autisme tegenaan lopen. Hierdoor ben je beter in staat om mensen met autisme te begeleiden en te helpen waar nodig. Je verbetert jezelf én je bent meer in staat een ander te helpen. En dat is een hoop waard!

Wat kan het autisme belevingscircuit betekenen voor je?

Autisme is er in diverse soorten en maten. Geen enkel persoon met autisme is hetzelfde. Het is dan ook te zien als een spectrum. Waar de één moeite heeft met de sociale omgang, is dat voor een andere persoon geen probleem. Echter, het kan goed mogelijk zijn dat die andere persoon eerder overprikkeld raakt. Zo heeft iedereen met autisme zijn eigen kenmerken. Het autisme belevingscircuit wordt gegeven door BijdeHand Zorg, een specialist op het gebied van mensen van alle leeftijden met een Autisme Spectrum Stoornis met een (rand-)normale begaafdheid. Niet alleen begeleiden zij mensen met diverse vormen van autisme, maar zij staan ook mensen in hun omgeving bij om meer begrip te hebben voor waar mensen met autisme zoal tegenaan lopen in het dagelijks leven.

Begrip voor autisme middels het belevingscircuit

Tijdens het autisme belevingscircuit voer je tien praktische opdrachten uit, Deze tonen je hoe het is om in de schoenen van een autistisch persoon te staan. Dit vergroot jouw empathie. Door mensen met autisme beter te begrijpen, kun je hen beter begeleiden en bijstaan. Bij vragen of voor mee informatie kun je contact opnemen met de medewerkers van BijdeHand Zorg.

https://bijdehandzorg.nl/