Wapngo
Image default
Zorg

Belevingsgerichte zorg bij dementie is de meest persoonlijke aanpak

Helaas is dementie een veelvoorkomende ziekte in deze tijd, waardoor een goede zorg in vele gevallen noodzakelijk is. Met belevingsgerichte zorg bij dementie wordt er rekening gehouden met de individuele behoeften van de cliënt – en niet in de eerste plaats met de beperkingen die aan dementie gerelateerd zijn. In het algemeen is belevingsgerichte zorg, die bij veel verschillende ziektes, beperkingen en aandoeningen wordt toegepast, een manier om mee te gaan in de gevoelens en belevingswereld van de persoon. In het geval van dementie is dit een effectieve methode, want iedere cliënt reageert hier op een zeer persoonlijke manier op. Door heel specifiek te focussen op de gedachten en gevoelens van de persoon op een bepaald moment, is belevingsgerichte zorg in het geval van dementie een zeer effectieve manier om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Belevingsgerichte zorg verlenen door middel van snoezelen

Wanneer u een persoon met dementie in uw omgeving wilt helpen, wilt u natuurlijk gaan voor de beste aanpak. Barry Emons biedt een ruim assortiment aan producten aan die ondersteuning bieden bij belevingsgerichte zorg bij dementie. Het zogenaamde ‘snoezelen’ is hierbij een effectief middel. Snoezelen is een samentrekking van snuffelen en doezelen en vindt plaats in een speciaal voor de cliënt ingerichte ruimte. Dit betekent dat de ruimte zo is ingericht dat de behoeften van de cliënt hierop aansluiten. Zo helpt een snoezelruimte niet alleen bij belevingsgerichte zorg bij dementie, maar ook bijvoorbeeld bij vele vormen van verstandelijke beperking. Ook in de ouderenzorg en kinderopvang is deze ruimte een ideale ondersteuning. De specialisten van Barry Emons helpen u graag met uw keuze van de juiste producten voor een specifieke snoezelruimte.

Neem contact op met deze specialist en bespreek de opties

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van snoezelruimtes om belevingsgerichte zorg bij dementie effectief in te zetten? De experts van Barry Emons vertellen u graag meer over de producten en de verschillende functies hiervan. U kunt voor al uw vragen contact opnemen met deze specialist. Ook kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

https://www.barryemons.nl/