Wapngo
Image default
Zorg

Begeleid wonen voor jongeren wordt persoonlijk aangepakt

Als jongeren begeleid gaan wonen, is een persoonlijk aanpak van groot belang. Zo is de kans groter dat ze goed terecht komen. Leviaan helpt jou en de jongere graag. De begeleiders coachen en begeleiden de jongere op individuele basis. Op deze manier ervaren de jongeren voldoende steun om op zichzelf te leren wonen. De grenzen van de jongeren worden op dat moment goed bewaakt. Op deze manier kunnen er realistische doelen gesteld worden om de jongere te leren op zichzelf te wonen. Deze doelen worden altijd opgesteld in overleg met de jongere zelf, en eventueel ook met een naaste. Zo passen de doelen zeker bij de jongere.

Met dit woonproject kan iedere jongere zelfstandig leren wonen

Leviaan is er voor jongeren tussen 18 en 25 jaar die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Dit doen ze door middel van wooncoaching tijdens begeleid wonen voor jongeren. Zo kunnen jongeren die op zichzelf willen wonen, maar hierbij wel wat hulp kunnen gebruiken, toch op eigen benen leren staan. Hierbij krijgen ze allerlei handvatten om op zichzelf te leren staan. De meeste jongeren die via Leviaan begeleid zijn gaan wonen, kunnen hierna zelfstandig gaan wonen. Op die manier blijven ze zeker binnen hun eigen grenzen, zodat ze zich zeker voelen om de valkuilen van het leven aan te kunnen.

Voor iedere jongere een passende oplossing

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jongeren begeleid gaan wonen. Dit zijn bijvoorbeeld jongeren die last hebben van autisme. Bij het opstellen van de persoonlijke doelen, wordt er bij Leviaan uiteraard rekening gehouden met de beperkingen van de jongeren. Zo is er voor iedereen passende oplossing. Zo geeft begeleid wonen de jongeren rust en meer zelfvertrouwen. Zo voelen ze zich zeker genoeg om het leven aan te kunnen. Want jongeren met een beperking hebben uiteraard meer valkuilen in het leven dan jongeren zonder beperking.

https://leviaan.nl/