Wapngo
Image default
Bedrijven

Hoe krijg je voldoende voedingsstoffen binnen?

Steeds meer mensen maken gebruik van voedingssupplementen, dit kan in de vorm van capsules, poedervorm of in een vloeibare vorm. Maar waarom maakt men gebruik van deze voedingssupplementen? Het is een manier om genoeg gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen, de gezondheid wordt hierdoor op peil gehouden. Veel mensen krijgen namelijk te weinig of onvoldoende voedingsstoffen binnen, niet gevarieerd eten is hier de oorzaak van. Voor het lichaam is het belangrijk maar ook noodzakelijk dat de gemiste voedingsstoffen worden aangevuld en dit wordt door de voedingssupplementen werkelijk gemaakt.

Naast dat de voedingssupplementen de gemiste voedingsstoffen opvult dient het ook voor andere punten. Men maakt gebruik van de supplementen om voldoende stoffen binnen te krijgen, bij het bereiden van maaltijden gaan er voedingsstoffen verloren en om dit op te vangen, voeding is minder gezond door vroeger door verslechterde (niet natuurlijke) verandering op de landbouw. Door het gebruik van voedingssupplementen worden bovenstaande redenen ingevuld. In voedingssupplementen zijn er verschillende soorten, 5-HTP is er een daar van. In ieder zijn lichaam zit aminozuur tryptofaan, in het bloed wordt dit omgezet tot 5-HTP en dit is de verantwoordelijke voor de gemoedstoestand, de regelaar van eetlust, van invloed bij ontwikkeling van depressie en het regelt je slaap. Het kan voorkomen dat door omstandigheden de 5-HTP onvoldoende in het lichaam voorkomt en door het gebruik van voedingssupplementen die 5-HTP beschikken wordt dit aangevuld. Internationaal wordt het gebruikt voor de behandeling van gewichtsverlies, depressie en slaapproblemen. Het is een natuurlijke manier om de 5-http in het lichaam aan te vullen.

Astaxanthine is een anti-oxcidant, naast een te kort aan voedingsstoffen is het belangrijk om nieuwe vrije radicalen tegen te gaan. Anti-oxidanten zijn stoffen die de schade voorkomen dat wordt aangericht door de vrije radicalen, de vrije radicalen zijn stoffen die schade aanrichten in de lichaamscellen en kunnen resulteren tot kanker, hart- en vaatziekten. Anti-oxidanten zijn stoffen die in groenten en fruit bevinden maar omdat men dit onvoldoende binnen krijgt wordt die aangevuld door het gebruik van supplementen.

https://www.topvitamins.nl