Wapngo
Image default
ZZP

Boekhouder Utrecht: De BTW aangifte.

De BTW aangifte is een terugkomend fenomeen waar alle ondernemers mee te maken krijgen. Vooral startende ondernemers willen hier nog weleens mee worstelen. Als boekhouder Utrecht zie ik als geen ander dat ze vaak vergeten aangifte te doen. Helaas is de Belastingdienst hier vrij streng in en heb je al snel een hoge boete aan je zak hangen. Het is voordeliger om de BTW aangifte uit te besteden aan een boekhouder Utrecht. Een boekhouder zorgt ervoor dat de aangifte op tijd gebeurd en alles netjes geregeld wordt. Je voorkomt zo problemen als boetes omdat je bedrijf vergeten is om aangifte te doen. Met dit geldbedrag heb je al snel je boekhouder terugverdient.

<h2>Boekhouder Utrecht kan regelen dat je geen BTW betaalt.</h2>

Vooral voor beginnende ondernemers is het een verrassing dat ze soms helemaal geen BTW hoeven te betalen. Alleen is het wel de eigen verantwoording van een ondernemer om dit aan te vragen. Dit heeft te maken met de kleine ondernemers regeling. Als een ondernemer in één jaar tijd minder dan € 1883 aan BTW heeft, dan hoef je minder BTW te betalen. Betaal je minder dan € 1345 aan BTW? Dan hoef je zelfs helemaal geen BTW te betalen. In ruil hiervoor kan je overigens ook geen BTW aftrekken. Een boekhouder Utrecht regelt dit o.a. voor webshop ondernemingen. Vaak doen ze dit naast hun huidige baan, waardoor ze te weinig geld verdienen om onder de regeling te vallen. Overigens dient het verdiende BTW bedrag wel gewoon als inkomsten gerekend te worden. Een boekhouder Utrecht helpt je hierbij en regelt tevens de aangiftes.

<h2>Goederen verkopen met BTW.</h2>

Als eigenaar van een webshop zal je vooral veel goederen verkopen met BTW. Alleen soms dien je hier 6% BTW over te rekenen en andere keren weer 21%. De regeling is soms erg krom wat er nu wel of niet onder de 6% regeling valt. Boekhouder Utrecht kan je helpen om je producten in de webshop onder de juiste BTW regeling te laten vallen. Daarnaast wordt er geholpen met je BTW aangifte zodat alles voor je webshop geregeld is. Je kan zo tevens terecht bij je boekhouder voor advies over de kostprijs van je producten qua btw.

http://webshopboekhouders.nl/