Wapngo
Image default
ZZP

Hoe begin ik aan het berekenen van uren?

Misschien herken je het als ZZP’er wel: na een week zwoegen en ploeteren heb je de klus geklaard, de aanbouw is klaar. Nu komt echter pas het vervelende maar wel belangrijke gedeelte, je moet je gewerkte uren berekenen en de factuur opstellen. Maar hoe doe je dat nu precies? Wij zullen het je uitleggen.

Moet ik mijn gewerkte uren bijhouden?

Ja, het bijhouden van gewerkte uren is cruciaal om vast te stellen hoe lang je over een bepaalde taak of opdracht hebt gedaan. Alleen dan kun je je verantwoorden en een rapportage uitbrengen naar de werkgever en betaald worden voor je werk. Ook wordt het bijhouden van uren gedaan om inzicht te krijgen in de benodigde tijd voor een bepaalde werkzaamheden en om bestaande processen te optimaliseren.

Hoe kan ik mijn gewerkte uren berekenen?

In het principe is dit zo gedaan, mits de uren zorgvuldig zijn bijgehouden. Als je de uren van dag tot dag of week tot week hebt vastgelegd, is het slechts een kwestie van optellen. Toch blijkt uit de praktijk dat het bijhouden van de gewerkte uren niet altijd even secuur wordt gedaan. De voornaamste oorzaak? Uren worden soms pas dagen of weken later opgeschreven, waardoor het een schatting wordt.

Het is daarom aan te raden om voor het bijhouden én berekenen van de uren eenzelfde applicatie te gebruiken. Tegenwoordig zijn er talloze apps beschikbaar, zowel betaald als gratis, waarbij je niet alleen eenvoudig de uren bijhoudt. Maar ook heel eenvoudig je facturen kunt opstellen. Dit scheelt tijd, dat je vervolgens in een nieuw project kunt steken: win win!

https://keeping.nl/gewerkte-uren-bijhouden-berekenen