Wapngo
Image default
Bedrijven

Rijd veilig op de weg met deze 2 tips

Je hoort het vaak, voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt natuurlijk ook voor jouw veiligheid op de weg. Als je onveilig rijdt, vorm je niet alleen een gevaar voor jezelf, maar ook voor andere weggebruikers. Gebruik daarom deze 2 tips om ervoor te zorgen dat jij je veilig houdt op de weg.

Kijk alleen op je telefoon als het echt niet anders kan

Veel ongelukken onderweg ontstaan door mensen die hun aandacht niet op de weg houden, maar meer op hun telefoon zitten. Doe hen dan ook niet na, maar gebruik je telefoon alleen als het noodzakelijk is. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn als je je route niet weet, waardoor je op je smartphone moet kijken voor navigatie.

Bij verschillende rijscholen, zoals driving school Tilburg, leer je hoe je op navigatie moet rijden. Dit doet je dus niet met de telefoon in de hand. Zet deze in een houder op je dashboard, zodat je handsfree kunt navigeren en je ogen op de weg kunt houden. Zet daarnaast je telefoon op stil voor notificaties, zodat je niet wordt afgeleid tijdens het rijden.

Houd afstand tot de auto voor je

Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tot je voorganger. Hierdoor zet je geen druk op diegene voor je en ben je ook in een betere positie om te remmen als dat nodig is. Als er bijvoorbeeld een ongeluk zou gebeuren, waardoor de auto voor je remt, dan heb je genoeg tijd om te reageren als je ver achter deze auto zit. Een tip van driving school Tilburg is om altijd minstens twee seconden afstand te houden van je voorligger.

https://drivingschooltilburg.com/