Wapngo
Image default
Bedrijven

Kopen of huren

Een huis hebben kan extra kosten met zich mee hebben. Een huurhuis heeft dit vaak niet, dan heeft de betreffende partij die hiervoor zorgt de lasten. Zij moeten zorgen dat hun bewoners optimaal kunnen blijven genieten van huis en willen dat alles goed blijft voor latere bewoners en langere periodes. Dit zorgt ervoor dat veel dingen vaak goedkoop worden gedaan, denk hierbij aan de keuken en badkamer, deze wordt dan vaal heel basic ingericht. Dit is dan vaak ook niet erg omdat men hier toch alleen maar woont. Soms wonen deze personen er tijdelijk en stort dit hen niet, anderen daarentegen vinden dit uiterst storend en zullen kijken naar mogelijkheden om dit te veranderen.

Een ander punt waar huurders tegen op kijken is de stijgende huurprijs, het lijkt een trend te zijn die geen einde heeft. Huizen stijgen soms wel 20% per jaar. Personen kunnen dit soms niet meer opbrengen, ook wordt dit niet meer rendabel om te huren. Soms brengt dit hen in lastig pakket, zij kunnen dan niet kopen, maar de maandlasten zijn dan ook te hoog. Anderen kiezen er dan voor om een huis te kopen, mits dit mogelijk is. Een nadeel hiervan is dat men vaak vast zit aan dat huis. Zij hebben liever dat zij vrij zijn in de keuze om weg te gaan of te blijven.

Toch zullen verhuurders er alles aan doen om bewoners te houden waar ze zijn. Zo onderhouden zij de gebouwen en zorgen zij ervoor dat alles goed verloopt. Dit doen zijn vaak door het toepassen van een MJOP, dit is een meer jaren onderhoudsplan. Deze zorgt ervoor dat alles goed blijft en dat het huis verbeterd wordt. Zij kijken dan ook tevens hoe een technisch meerjaren plan hen kan helpen, zodat zij tijdens mankementen snel kunnen ingrijpen en ervoor zorgen dat storingen snel verholpen worden.

http://www.laan35.nl/