Wapngo
Image default
Gezondheid

Refractie chirurgie met een permanent resultaat

Op uw ogen bent u natuurlijk zuinig, maar mochten er zich toch afwijkingen voordoen, dan kunt u vertrouwen op de mogelijkheden van refractie chirurgie. Deze methode is in de laatste tientallen jaren sterk aan positieve veranderingen onderhevig geweest en tegenwoordig is er een divers aanbod van deze specialistische behandelingen. Deze zorgen ervoor dat uw ogen naar gewenst niveau worden gecorrigeerd. Zeker voor mensen die al lange tijd een bril, dan wel lenzen dragen, is deze medische ingreep een garantie voor succes. Maak kennis met refractie chirurgie: een uitgebreider pakket dan slechts uw ogen laten laseren. Het is dé techniek die scherpte terugbrengt in uw zicht.

Refractie chirurgie: wanneer is het nodig?

Onze ogen vangen beelden op: dat wil zeggen, in combinatie met het hoorn- en oogvlies. Deze beelden worden in de ideale situatie perfect opgevangen voor een scherpe weergave van veraf en dichtbij. Refractie is een type brekingsafwijking, waarbij deze beelden als het ware uit de richting schieten. Zo zien we op een bepaalde afstand of onder speciale omstandigheden niet alles meer zo scherp als we zouden willen. Men noemt dit tegenwoordig een refractieafwijking. Deze afwijking wordt niet meer uitsluitend opgelost door uw ogen te laten laseren. Refractie chirurgie biedt u namelijk tal van andere opties die effectiever zijn en middels een behandelplan goed uit te voeren zijn.

De mogelijkheden om uw ogen te laten laseren

Uw ogen laten laseren is evenwel nog steeds mogelijk. Hierbij kiest u bijvoorbeeld voor wavefront, waarmee u hoornvliesweefsel kunt besparen. Ook geeft dit een verhoogde kans dat u zowel in donker als fel licht alles scherp blijft zien. Dit is handig wanneer u ’s avonds de weg op moet of ’s ochtends de zon net opkomt. Daarnaast heeft refractie chirurgie nog een veel uitgebreider pakket in behandelmethoden die evenzo of nog beter resultaat opleveren. Denk maar eens aan een LASEK of LASIK behandeling. Maak kennis met alle diverse mogelijkheden van een oogcorrectie bij Refractiecentrum Haaglanden.