Wapngo
Image default
Bedrijven

Renovatie? Bereid je goed voor!

Een renovatie is een zeer grote stap. Het is dan ook een stressvolle periode, dus het is een goed idee om genoeg voorbereidingen te maken. Dit is nodig om grote kosten te ontwijken of om nog grotere problemen te voorkomen. We geven je dan ook graag een aantal tips, zodat het hele renovatieproject van een leien dakje kan lopen!

 

1. Werk met professionals

Veel mensen denken dat ze bij een renovatie heel wat taakjes zelf kunnen afhandelen. Dit is echter niet het geval, aangezien dit meer ruimte biedt voor fouten. Zelfs wanneer het op het eerste gezicht lijkt dat je zelf iets goed hebt gedaan, kan het zijn dat er op lange termijn nog problemen komen opdagen. Werk voor de grote en belangrijke zaken, zoals een nieuwe muur of andere bedrading van de elektriciteit met echte professionals, zoals loodgieters en architecten. Dit is een investering op korte termijn, maar wel een die je veel zorgen kan besparen op lange termijn. Natuurlijk kan je details wel zelf doen, zoals behangen of schilderen en daarna decoreren. Dit bespaart je ook wat kosten.

 

2. Heb een plan voor je grofvuil hellevoetsluis

Bij een renovatie komt veel grofvuil kijken. Al die oude vloerplanken, behangpapieren en gebroken tegels liggen vaak alleen maar in de weg. Voorzie dan ook een manier om al dat vuil weg te krijgen. Voor grofvuil in hellevoetsluis kan je bijvoorbeeld een container huren. Dit is een optie die jou veel tijd en geld bespaard. Daardoor moet je niet meerdere keren met je grofvuil hellevoetsluis naar de gemeentelijke stortplaats!

 

3. voorzie onvoorziene kosten

Meestal stel je bij een renovatie een budget op van wat alles gaat kosten. De meeste mensen denken hierbij al aan het feit dat de effectieve prijs over hun budget gaat gaan. Het is echter wel zo dat het vaak onderschat wordt hoe veel extra kosten er kunnen komen kijken bij een verbouwing. Het is dus goed om je budget toch nog een beetje uit te breiden en zeker niet al je spaargeld tegen de renovatie aan te gooien. Door dit te doen voorkom je ook stressvolle financiële situaties.