Wapngo
Image default
Woningen

Wat moet je wel en niet doen bij het kiezen van je makelaar

Voor het vaststellen van jouw doelen is de keuze voor een makelaar in Horst zeer bepalend. Met behulp van een makelaar in Horst gaat het kopen, verkopen of huren sneller, makkelijker én voordeliger. De beste partij kiezen is hierbij natuurlijk wel cruciaal, maar hoe doe je dat? Wij gaan het je vertellen.

Dit moet je niet doen

Enkel afgaan op de prijs

De verkoop van je woning wil je natuurlijk zo voordelig mogelijk houden. De keuze voor de goedkoopste makelaar is dan al snel gemaakt, maar dit is vaak niet de beste keuze. De kwaliteit van makelaars loopt immers sterk uiteen en de goedkoopste is doorgaans niet de beste.

Kiezen voor de makelaar om de hoek

Het kan natuurlijk toeval zijn als jouw makelaar de beste is uit alle makelaars die je hebt gesproken. Echter is dit in de praktijk meestal niet het geval. Laat jouw keuze voor een makelaar dus absoluut niet locatie gebonden zijn.

Dit moet je doen

Op basis van een persoonlijke klik selecteren;

Er spelen grote belangen mee bij aan- en verkoop van een woning. Daarom doe je er verstandig aan om voor een makelaar te kiezen, waarmee je een persoonlijke klik hebt. Je hoeft geen beste vrienden te zijn, maar het hebben van een klik is wel aan te raden. Wederzijds vertrouwen is immers de basis voor een goede samenwerking.

Uitnodigen van meerdere makelaars

Elke makelaar maakt een andere inschatting van de verkoopwaarde van een woning. Alleen al om deze reden is het verstandig om meerdere makelaars te spreken. Ook hanteert ieder makelaarskantoor een ander tarief.

https://www.eugeneschreinemachers.nl/44-e7c3/makelaar-horst