Wapngo
Image default
Bedrijven

10 dingen om te doen in Zeeland

Boulevard Vlissingen

Zowel in de zomer als in de winter kun je een fijne wandeling maken over de boulevard van de stad. Je hebt er een mooi uitzicht op zee, maar er zijn ook heel veel winkels en terrassen waar je even kunt neerploffen. Op sommige dagen wordt er ook een grote markt georganiseerd, zoals Pasen en Pinkstermaandag.

MuZEEum

Wanneer je het motorrijbewijs in Goes hebt gehaald, moet je ook even naar het MuZEEum in Vlissingen. Het museum herbergt een collectie van ongeveer 20.000 voorwerpen. Deze hebben voornamelijk te maken met de zee of de historie van de provincie. In het museum is ook veel aandacht voor zeevaarder Michiel de Ruyter. Het huis waar hij woonde, ligt namelijk pal achter het muZEEum

Deltawerken

Wanneer je in Zeeland bent, kan een bezoek aan de Deltawerken niet ontbreken. Je kunt op verschillende plekken Deltawerken bekijken, maar veruit de Populairste is Neeltje Jans. Heb je je motorrijbewijs in Goes gehaald, dan kun je er meerdere op één dag bezoeken.

Chocolademuseum

Wie kent Sjakie en de Chocoladefabriek niet? Lucky you dat er in Middelburg een museum rond dit thema is gebouwd. Je betaalt entree, maar daar staat tegenover dat je tijdens de tour mag proeven van de chocola. De inkomsten van het museum gaan naar een goed doel dat langdurig zieke kinderen ondersteunt, dus sta je ook al in de rij nadat je bij een rijschool in Vlissingen bent geweest?

Waterfiets tocht in Sluis

Tijd om de chocolade calorieën te gaan verbranden. In Zeeland is dat sowieso geen probleem omdat je er kunt surfen en zwemmen in zee, maar het is ook een provincie die je goed per fiets kunt verkennen. Mocht je met een groep zijn, is het leuk om een deel van Sluis en omgeving met een waterfiets te verkennen. Plezier gegarandeerd.

Natuurgebied Oranjezon

In dit natuurgebied kom je allerlei soorten landschappen tegen, zoals bos, duingrasland en struweel. Als je goed blijft kijken zie je de zee. Door het zoete water zijn de duinen in dit gebied ruiger geworden. Tegenwoordig leven er ook verschillende diersoorten, juist door de verschillende landschappen. Je kunt er bijvoorbeeld reeën en damherten tegenkomen.

Rijksmonument Noordhavenpoort

In Zierikzee, dat je makkelijk kunt bereiken nadat je je rijbewijs hebt gehaald bij een rijschool in Vlissingen. Deze poort werd gebouwd in de 14e eeuw en is één van de drie stadspoorten die destijds werden gebouwd.

Kasteel Westhoven

Kasteel Westhoven in Oostkapelle springt in het oog. Het kasteel is in de loop der tijd meerdere keren verbouwd, waardoor slechts nog een deel ‘origineel’ is.  

https://rijschool4u.nl/rijschool-goes/