Wapngo
Image default
Bedrijven

Een woningrenovatie organiseren

Je huis heeft een renovatie nodig, maar je weet niet goed waar je moet beginnen, toch? Je bent niet de enige. Verschillende huiseigenaren springen in renovaties zonder te weten wat ze kunnen verwachten. Ze hebben pas spijt dat ze geen plan hebben nadat ze hebben geleden onder renovatie-ongelukken. Renovaties kunnen teleurstellend zijn als je je niet voorbereid, omdat je niet helemaal opnieuw begint, in tegenstelling tot het bouwen van een nieuw huis. Dit kan leiden tot onverwachte kosten en complicaties. Om de valkuilen van een renovatie te vermijden, moet u de nodige planning maken, zoals het vroegtijdig huren van steigers.

De tijdlijn instellen

Overweeg waar u en uw gezin het grootste deel van uw tijd doorbrengen met het kiezen van welke kamer u als eerste wilt verbouwen. De mogelijkheid van wederverkoop is misschien niet uw topprioriteit, aangezien u zeker weet dat u jarenlang in het huis zult wonen. Verbouwingen doe je natuurlijk voor die tijd. Als dat het geval is, is het het beste om de woonkamer vóór de badkamer te verbouwen, zelfs als dit een hogere inruilwaarde biedt. Maak aanpassingen om frustratie te voorkomen als uw renovatie langer duurt dan verwacht. Het verwijderen van de oude armaturen kan een paar uur duren, maar het vinden van de juiste badkuip en ijdelheid kan enkele weken duren. Ze komen dan binnen twee weken aan. Wanneer u verwacht uw nieuwe hal bad binnen een week te gebruiken, kan dit een wachttijd van zes weken worden. Wees realistisch over tijdlijnen en renovatie processen en zorg ervoor dat u de nieuwe materialen selecteert voordat u de oude verwijdert. U kunt bijvoorbeeld het beste een huishoudtrap kopen om hogere plaatsen in de badkamer of keuken renovatie te bereiken.

Uw huis waarde verhogen

Tijdens het verbouwen van de ene kamer naar de andere, wie weet wat er zal gebeuren. Kiezen welke kamer als eerste moet worden gerenoveerd, moet gebaseerd zijn op welke kamer de verbouwingskosten zal terugverdienen. Om deze reden zijn experts het erover eens dat het traditioneel de verstandigste manier is om eerst uw keuken of badkamer te renoveren. Als gevolg hiervan kost het verbouwen van keukens doorgaans meer dan het verbouwen van badkamers, maar de investering in de keuken loont zich meestal op de lange termijn. Bepaal daarom vooraf welke specifieke verbouwingen u wilt uitvoeren om de woningwaarde te verhogen.

Anticipeer op verrassingen

Elk huis bevat geheimen, of ze nu verborgen zijn in de muren, onder de vloeren of ergens anders. Renovatie onthult ze. Tijdens het meten van uw langverwachte nieuwe hardhouten vloeren, vertelt uw aannemer u dat uw vloeren ongelijk zijn omdat de middenbalk is verschoven. Voordat u het nieuwe materiaal installeert, moet u contact opnemen met de huis inspecteur die het heeft gemist en de vloerbalken laten repareren. Zoals u kunt zien, is dit slechts één voorbeeld van hoe u zich moet voorbereiden op het onverwachte door extra tijd en geld toe te voegen aan uw renovatie tijdlijn en -budget om onvoorziene ongelukken te voorkomen.