Wapngo
Image default
Bedrijven

Tips als je kind naar het kinderdagverblijf gaat

Het is logisch dat je overvallen kan worden met een heleboel emoties als jij je kindje voor het eerst naar een kinderdagverblijf gaat brengen. Het is dan ook de eerste keer dat jij je kindje een beetje los moet gaan laten en hier kan best een traantje bij weggepinkt worden. Om dit voor jou gemakkelijker te maken hebben wij hier een aantal tips gegeven voor als je kindje voor het eerst naar het kinderdagverblijf in Voorburg (bijvoorbeeld) gaat.

Breng je kindje eerst eens een halve dag naar een bekende

Ter voorbereiding op het kinderdagverblijf in Voorburg, is het verstandig om je kindje eerst eens een paar uurtjes naar een bekende zoals je moeder of je zus te brengen. Het is namelijk goed om te zien dat jouw kleintje het ook een paar uurtjes zonder jou overleefd. Je zult zien dat jouw moeder je kindje ook in bed krijgt gelegd en er misschien nieuwe spelletjes worden gespeeld waar jij zelf nou nooit op was gekomen.

Voor het eerst een volle week tijdens je verlof

Als het mogelijk is, is het aan te raden om je kind voor het eerst een aantal volle dagen weg te brengen als jij verlof hebt. Je hebt dan niet alleen tijd om achterstallige huishoudelijke taken uit te voeren, maar je kan dan ook je kleintje iets later brengen en iets eerder ophalen. Dit is een mooie manier voor jullie beide om te wennen aan dit nieuwe avontuur.

Houdt de app een beetje in de gaten

Maar laat het ook los! Ja dit klinkt nogal dubbel maar er is echt niks mis met het in de gaten houden van de app van het kinderdagverblijf in Voorburg. Het is natuurlijk niet gezond om de hele dag obsessief de app in de gaten te houden. Na een weekje is het beter om alles een beetje los te laten, het komt namelijk allemaal wel goed!

Doe een generale repetitie

Oefen voordat je kindje naar het kinderdagverblijf eens hoe het allemaal in zijn werk zal gaan. Wekker zetten, aankleden, ontbijten flesje maken, luiers pakken, hoeveel tijd heb je nog over? Nou weet je dat voor als je het in het echt moet gaan doen.

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/voorburg/