Wapngo
Image default
Bedrijven

Tips voor het kopen van een jacuzzi

Wil je een jacuzzi kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Op die manier krijg je namelijk precies het bad dat je in gedachten hebt. Precies met de faciliteiten die voor jou belangrijk zijn. Wil jij weten waar je op moet letten bij het kopen van een jacuzzi? Lees dan onderstaande tips voor het kopen van een jacuzzi.

Binnen of buiten bubbelen in het 4-persoon bubbelbad

Een jacuzzi heet ook wel een bubbelbad. Wil jij lekker bubbelen in bijvoorbeeld een 4-persoon bubbelbad? Dan is het slim na te denken over of je het bad binnen of buiten wil. Bij een jacuzzi voor buiten moet je ook goed nadenken over de afdekking. Je wilt het 4-persoon bubbelbad natuurlijk wel goed schoonhouden.

Hoe groot moet de jacuzzi zijn?

Een jacuzzi is voorzien van een aantal zitplaatsen of ligplaatsen en heeft daardoor ook bepaalde afmetingen. Dat betekent dat je moet weten met hoeveel mensen je tegelijk gebruik wil kunnen maken van de jacuzzi. Wil je dat 4-persoon bubbelbad of wil je toch iets voor minder of meer personen? Het betekent ook dat je moet weten hoeveel ruimte je hebt voor de jacuzzi. Het zou jammer zijn als het allemaal net niet past.

De prijs

Er zijn diverse merken en modellen jacuzzi’s. Die jacuzzi’s verschillen ook qua stroomverbruik van elkaar. Dat kan best veel verschil uitmaken. Als een jacuzzi goedkoop lijkt, maar vervolgens wel heel veel stroom verbruikt, ben je natuurlijk duur uit. Als je de totale prijs wil berekenen van een jacuzzi moet je dus het stroomverbruik meerekenen. Dan komen er ook nog kosten bij voor het waterverbruik. Goed geïsoleerde jacuzzi’s houden meestal langer de warmte vast. Dat kan aanzienlijk schelen in stroomkosten.

Behalve het stroomverbruik moet je ook rekening houden met kosten voor:

  • Watertoevoer aansluiting
  • Waterafvoer aansluiting
  • Aparte stroomgroep (aanbeveling).
  • Installatie stabiele ondergrond.

Bijzondere extraatjes

Waar je ook op moet letten, zijn de extraatjes. Veelzijdige massage-jets en mooie verlichting zorgen vaak voor net dat beetje extra dat je zoekt. Bekijk dus goed bij de aanschaf van een jacuzzi dat je op dat vlak precies krijgt wat je ervan verwacht. Verder is het natuurlijk mooi als jouw jacuzzi van mooi materiaal is gemaakt. Bij een jacuzzi gaat het immers over luxe en daar mag je dus ook best voor iets heel speciaals gaan.

https://outathome.com/nl/spa-bubbelbaden/hottub-spa-afmetingen/kleine-spa-4-personen