Wapngo
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten over een silent disco

Wat is een silent disco

De naam silent disco spreekt voor zich. Een disco of feest zonder geluid. Helemaal geen geluid? Nee, dat is niet waar. Bij een silent disco wordt er geheid muziek geraaid alleen is deze voor de rest van de feestgangers niet te horen. Dit komt doordat iedereen een koptelefoon krijgt met zijn of haar eigen muziek!

 

Hoe wordt er muziek gedraaid?

De muziek wordt doormiddel van koptelefoons afgespeeld die allemaal met elkaar verbonden zijn. Er zijn vaak meerdere kanalen beschikbaar. Ben je geen fan van het huidige nummer? Wissel dan van kanaal tot je iets vindt dat jou schikt. Om de koptelefoons zitten vaak lampjes die van kleur verwisselen wanneer je van kanaal wisselt. Deze verschillende kleuren representeren ook vaak een specifiek muziekgenre. Zo heb je bijvoorbeeld voor groen: techno, voor blauw: house en voor rood: r&b. Iedereen kan dus zien waar je naar luistert.

 

Voordelen van een silent disco

Je kan je voorstellen dat op een silent disco niet veel gepraat wordt wanneer iedereen zijn eigen koptelefoon heeft. Ook is er geen centraal punt waar muziek heel luid wordt afgespeeld. Handig als je klagende buren hebt of als je tot s ’avonds laat een feestje wil geven. De koptelefoon hebben vaak een groot bereik soms wel tot 500m ver. Een silent disco is dus ook geschikt voor grotere feesten. De koptelefoons beschikken gemiddeld over een batterijduur van tien uur. Tot slot heeft een silent disco het voordeel dat je geen geluidsinstallatie of DJ hoeft in te huren. Dit scheelt ja vaak al een hoop geld.

 

De kosten

Een silent disco pakket huren kost je al snel honderden euro’s. Kies er daarom voor om eenmalig koptelefoons te huren. Dit is een heel stuk goedkoper. Prijzen zijn afhankelijk van het aantal koptelefoons en het aantal gewenste kanalen.