Wapngo
Image default
Bedrijven

Applicaties voor operators

Als operator moet je vaak met verschillende processen werken. Als de productielijn loopt moet deze uiteraard in de best mogelijke conditie verkeren. Daarom is het van belang om systematische checks in te plannen. We zien steeds meer fabrieken die overstappen op verschillende  applicaties en checklists om het leven van hun operators makkelijk te maken. Deze applicaties lopen volgens een planning, zodat de operators zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Deze applicaties maken het ook mogelijk dat zij zelfstandig inspecties kunnen uitvoeren, zodat ze processen kunnen optimaliseren.

Mobile inspections app

De mobile inspections app zorgt ervoor dat je alle data op een centrale plek hebt staan. Op deze manier kunnen al je operators alle informatie die ze nodig hebben snel en makkelijk vinden. Dit maakt het leven van je operators en van jezelf makkelijker. Als er problemen met de productielijn zijn dan zullen deze sneller gemaakt kunnen worden. Ook als er een technische fout of een ongeluk gebeurd kunnen ze snel de benodigde informatie vinden. Sommige technische of productie fouten komen niet vaak voor en je operators weten dan misschien niet wat ze moeten doen. Door alle data op een vast plek te hebben kunnen deze informatie snel en makkelijk vinden.

De voordelen

Hierboven las je al het een en ander over de handigheid van de mobile inspections applicatie. In deze sectie hebben we nog een aantal voordelen voor je opgesomd.

  • De applicatie zorgt ervoor dat je alles op een centrale plek hebt, waardoor alles makkelijk en snel vindbaar is.
  • Alles kan gevisualiseerd worden. Zo kunnen je operators alles duidelijk en overzichtelijk inkijken. Dit maakt het leven van de operator makkelijker, waardoor ze ook efficiënter te werk kunnen gaan.
  • De veiligheid zal verhoogt worden. Omdat operators precies weten wat ze moeten doen bij een ongeluk of een fout. Hierdoor zullen fouten sneller opgelost worden.
  • Alles kan beter gecontroleerd worden. In de applicatie kan precies worden gezien wat de operators moeten controleren. Zo kunnen ze alle bewegende delen nalopen. Hierbij kan je denken aan transportbanden, sensoren, smeerpunten en veel meer.
https://ezfactory.nl/en/mobile-inspections-app/