Wapngo
Image default
Bedrijven

Verliefd op het land Italië? Haal een goede fles Italiaanse rode wijn in huis

Droomt u het liefste iedere dag van de week weg naar die ene fantastische reis naar Rome? Gaat u het liefste maar al te graag terug naar het betoverende Toscane? Of bent u juist groot fan van het zuiden van het land? Als u maar geen genoeg kunt krijgen van het land Italië, is het zeker geen overbodige luxe om een goede fles Italiaanse rode wijn in huis te halen.

Een leuke wijntip: de Fiasco Vino

De Fiasco Vino kent haar oorsprong in de Italiaanse regio Chianti. Dit is zonder twijfel de meest beroemde rode wijn uit Italië en vandaag de dag wereldwijd erg geliefd. De streek ligt ten zuiden van Toscane en Florence en de wijn wordt gemaakt van 90% Sangiovese en 10% Canaiolo Nero druiven. De wijn heeft een uitgesproken en fris Chianti smaak van viooltjes en van (rijpe) rode kersen.

Erg leuk om te geven in de vorm van een traditionele mandfles

Veel Italiaanse wijnen zijn verkrijgbaar in de vorm van een traditionele mandfles. Helemaal niet zo gek, want deze vorm van verpakken zie je royaal terugkomen in het land De bruin kleurige mand zorgt voor de nodige stevigheid als je de fles een plek in de kast geeft en brengt hierdoor meteen onwijs veel Italiaanse charme in huis.

Laat je adviseren door een specialist

Het kopen van een goede fles wijn is natuurlijk niet altijd even eenvoudig. Vooral op het gebied van Italiaanse wijnen is er erg veel keuze. Laat je daarom adviseren door een specialist en kom direct te weten wat voor wijn het beste gecombineerd kan worden met het gerecht dat je in gedachten hebt.

https://vinopronto.nl/