Wapngo
Image default
Aanbiedingen

Dranken en dieëten

De zomertijd komt er nu alweer aan, en dat betekent dat veel mensen weer op de lijn gaan letten. Daarbij wordt uiteraard gekeken naar het aantal kilocalorieën die via eten en drinken je lichaam binnen komen. Echter vergeet men vaak om de drankjes die je binnen krijgt daarbij mee te rekenen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan je dagelijkse kopje(s) koffie, uiteraard met melk en suiker. Of je smoothie, waar je je oh-zo-gezond door voelt.

Nu weten we onderhand wel dat je genoeg water moet drinken om gezond te kunnen blijven. Veel mensen hebben echter nog steeds te weinig vocht in het lichaam. Als je water nou echt niet lekker vindt, dan zijn er nog andere opties. Wanneer je aan het dieëten bent, dan kun je beter gaan voor de producten die op basis van gewone suiker worden gemaakt. Het is zelfs – en dat is logisch – nog beter om dranken te drinken waaraan geen zoetstoffen of suiker is toegevoegd. Je ziet steeds vaker voorkomen dat merken Stevia in hun producten gaan verwerken. Stevia wordt gemaakt van een plantje, genaamd Stevia Rebaudiana. Deze zoetstof is voor honderd procent natuurlijk, in tegenstelling tot andere zoetstoffen die wel eens worden gebruikt zoals sacharine en aspartaam. Deze zijn kunstmatig. Mocht je dus echt voor een zoet drankje willen gaan, geef de voorkeur dan aan een product waar Stevia in is gebruikt. Proef en ervaar een zoet drankje, maar zonder slechte zoetstoffen die zich in frisdranken bevinden. Op deze manier zul je ondervinden dat je zonder al die slechte suikers en vele kilocalorieën veel sneller af zult gaan vallen. Een aantal gezonde opties daarentegen kunnen zijn:

Groene thee Groene thee bevat zogehete flavonoïden. Deze helpen om ervoor te zorgen dat je een lager risico op een beroerte zult krijgen, je een gezonde huid behoudt en dat je metabolsime wordt versterkt. Vooral het laatste is zeer fijn wanneer je gewicht wilt verliezen.

Witte thee

Witte thee zal ervoor zorgen dat de kans op rimpelvorming sterk wordt verminderd.

Gember thee

Je kunt in gember thee het stofje ‘gingerol’ terugvinden. Gingerol helpt over het algemeen goed bij het verminderen van ontstekingen in je lichaam.

 

http://www.proefenervaar.nl