Wapngo
Image default
Auto

Een lessee met eigen bijdrage

Bedrijfsauto leasen 

Eindelijk is het zover, je werkgever besluit een bedrijfsauto voor je te leasen. Lekker comfortabel, geen gedoe met onderhoud en vrouw en kids profiteren er in je vrije tijd ook nog eens van. Maar dan geeft je werkgever aan dat ze wel een eigen bijdrage van je verwachten voor het leasen van die bedrijfsauto. Best een redelijke verwachting, maar wat voor bedrag is in dat geval schappelijk?

Wie betaalt de brandstof

Bij het leasen van een bedrijfsauto komen verschillende kosten kijken. In de overeenkomst die je werkgever met de leasemaatschappij maakt, kan bijvoorbeeld worden opgenomen of de brandstof door de leasemaatschappij of door de klant zelf wordt betaald. In het geval dat de brandstof niet door de maatschappij in kwestie wordt betaald, kan het zijn dat je werkgever jou de kosten zelf laat betalen. In deze situatie is een hoge eigen bijdrage een beetje dubbelop. Besluit de werkgever ook je benzinekosten te vergoeden, dan mag je best rekenen op een iets hogere eigen bijdrage. Het leasen van een bedrijfsauto kost je baas natuurlijk ook aardig wat geld.

Grote reisjes, kleine reisjes

Een eigen bijdrage wordt vaak van je gevraagd als je ook privé in de auto gaat rijden. Moet je voor je werk het hele land door, maar woon je zelf om de hoek en doe je weinig gekke dingen, dan mag je baas van jou natuurlijk een lagere eigen bijdrage vragen dan van die collega die ieder weekend dagtochtjes van Groningen naar Maastricht maakt. Maar boek je ineens een autovakantie naar Zuid Frankrijk voor 3 weken, dan is het wel weer zo netjes om dat even op kantoor te vermelden. Bedenk daarbij ook: het onderhoud hoef je bij het leasen van een bedrijfsauto natuurlijk niet zelf te betalen, maar rally rijden in de Provence is toch iets teveel van het goede.  

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl