Wapngo
Image default
Gezondheid

Je bloeddruk zelf opnemen

Om je bloeddruk te meten hoef je echt niet naar de dokter tegenwoordig, dit kun je prima zelf doen. Vaak voelen mensen zich ook helemaal niet op hun gemak bij de dokter. Ook voor de mensen met een verhoogde kans op hart- en vaatziekten kan het nuttig zijn om zelf thuis je bloeddruk op te kunnen meten. Dit kun je doen met behulp van een bloeddruk meter. Met de bloeddruk meter kan je zelf je bloeddruk te allen tijde opnemen. Zo ben je er altijd zeker van of je bloeddruk wel of niet goed is. Mocht het niet in orde zijn is het grote voordeel dat je er zelf op tijd bij bent en direct contact op kunt nemen met je huisarts. Ook wanneer je medicijnen slikt tegen je te hoge bloeddruk kun je gelijk meten of deze wel goed aanslaan.

 

Een bloeddrukmeter bestaat uit twee verschillende soorten waarden: je hebt de onder- en de bovendruk. Als jouw lichaam het bloed door de slagaderen pompt zal je bloeddruk in je bloedvaten stijgen. De druk die zo ontstaat noemt men de bovendruk. Door te meten tijdens het proces van het samentrekken van de linker hartkamer kun je achter de bovendruk komen. Een ander woord voor de onderdruk is ook wel de diastolische druk. Dit is de druk die ontstaat wanneer de twee aders in je hart samen gaan trekken. Het hart zal zich hierdoor met bloed gaan vullen waardoor de druk in de slagaderen weer af zal nemen.

 

Je bloeddruk kun je altijd op meerdere manieren meten. De meesten vinden het het fijnste om thuis gebruik te maken van de digitale bloeddrukmeter. De klassieke bloeddrukmeter wordt meestal ervarenl als ouderwets en erg onhandig. Eerst wordt er dan een rubberen slangetje aan een dikke band bevestigd. Deze band moet je daarna om je bovenarm sluiten waarna deze zal worden opgepompt. Dit vinden mensen vaak erg onhandig. Bij een bloeddrukmeter kopen adviseren we tegenwoordig aan om de digitale bloeddrukmeter te kopen.

 

https://shopvoorgezondheid.nl/