Wapngo
Image default
Cadeau

Een duurzam kado vind je zo

Het gaat in het leven om het verzamelen van herinneringen. Hoe vaak geef je iemand niet een kado dat binnen de korte keren alweer uit het geheugen verdwijnt? Eeuwig zonde. Met een duurzaam kado loop je dat probleem niet tegen het lijf. Deze presentjes gaan een lange tijd mee wat het erg de moeite waard maakt. De gever ziet de ontvanger langer genieten. Op zijn of haar beurt plukt de ontvanger de vruchten van deze mogelijkheid. Een houten horloge schetst het perfecte beeld van zo’n kado. Geschikt voor zowel man als vrouw en voor heel verschillende momenten. De uurwerken gooien hoge ogen op verjaardagen, feestdagen en andere gezellige tijden. Zelfs in het tijdperk van laptops en telefoons blijven horloges in trek bij jong en oud.

Het nut van hout
Niet elke drager in spe staat zomaar bij ieder horloge te popelen. Zelfs niet als het uurwerk in de smaak valt. We denken verder dan de vraag of hij mooi is en of hij bij je past. Ook op duurzaamheid wordt met groot aandringen gelet. Dan komt je uit bij houten horloges. Ze danken hun bestaan aan samengeperste snippers resthout. Daar hangt nog een staartje aan. De producent plant voor elk horloge dat over de toonbank rolt een nieuwe boom. Deze actie bezorgt de koper een gerust gevoel.

Kritische woorden
Op haar website luidt de producent wel de noodklok over houtallergie. Het schijnt dat twee procent van de mensen daar mee te kampen krijgt. Boze tongen beweren dat het enige pronken met hun aankoop het enige is wat gebruikers met het sieraad opschieten. In de batterij zouden giftige stoffen zitten, het sieraad zou het snel begeven en producent de producent zou te weinig informatie over het productieproces naar buiten brengen.

Hip en trendy
In de zomer van 2015 ontstond er een nieuw hoofdstuk in ‘het boek’ van de duurzame horloges. Simpel van fabricatie en puur met de bedoeling om de drager makkelijk de tijd te laten controleren. Dit ontstond na hun contact met een houtbewerker. Alles wordt met de hand gemaakt. De felgekleurde wijzers springen in het oog wat een vrolijk effect moet scheppen. Al met al is een feestelijk moment dus de kans om uit te pakken met een horloge. Stijlvol, en in het geval van de houten exemplaren, nog duurzaam ook. Daar teken je toch ook voor?

http://www.timeforest.nl