Wapngo
Image default
Bedrijven

Een mooi dak van riet

Een huis knapt er gelijk van op: een mooi dak. En welke daken zijn nou mooier dan daken van riet? Het staat chique en geeft je huis gelijk die authentieke en nostalgische uitstraling die bovendien de waarde van je huis meteen zal dan verhogen. Tegenwoordig is het dan ook heel populair om je daken te laten rietdekken. Het is heel erg populair, maar natuurlijk heb je vast wel een aantal vragen, zoals hoe lang gaat een rieten dak mee?

Nou, tegenwoordig gaan rieten daken net zo lang mee als de andere opties die je kent. Het was vroeger inderdaad zo dat een dak van riet niet bijzonder veilig was en een erg brandgevaarlijke keuze was wanneer het op daken aankwam. Nu zijn er gelukkig veel opties om je dak net zo veilig te maken als andere opties van bijvoorbeeld beton of enkel van dakpannen.

Zo heb je bijvoorbeeld de keuze tussen echt riet en kunstriet. Kunstriet is natuurlijk eigenlijk niet de real deal, maar het ziet er net zo uit als echt riet en biedt je bovendien een aantal voordelen. Het eerste voordeel is dat het minder snel slijt dan echt riet. Dat komt onder andere doordat zaken zoals mos en groei van schimmels veel minder grip kunnen krijgen op het kunststof. Dat maakt dat je dak zeker een stuk langer meegaat. Als je alsnog wel voor echt riet kiest, zijn er gelukkig ook diverse opties om het dak veilig en duurzaam te maken. Allereerst wordt het riet altijd geïmpregneerd zodat deze niet meer zo brandgevoelig is. Voor de duurzaamheid van het dak, wordt er gebruik gemaakt van een constructie waarbij er eerst dakpannen onder het riet wordt gebruikt. Hier wordt de constructie verstevigd maar doordat de dakpannen onder het riet liggen, doet dit niks af aan het uiterlijk van het rieten dak.

http://www.rietwerk.nl