Wapngo
Image default
Bedrijven

Ochtendrituelen waar je gelukkig van wordt

Hoe je wakker wordt, je bed uit stapt en wat je vervolgens doet voordat je de deur uit gaat heeft meer invloed op je dag dan we vaak denken. Heb je altijd een gehaaste ochtend of ben je altijd chagrijnig in de ochtend? Dat is zonde en niet nodig! Een fijn ochtendritueel kan hier heel erg bij helpen. Als je elke dag hetzelfde ritueel herhaalt, gaan je lichaam en je geest daar aan wennen en zullen de ochtenden makkelijker voor je worden. Maar hoe weet je welke ochtendrituelen bij je passen? Hier hebben we een aantal ideeën waarmee je inspiratie kan opdoen voor je eigen ochtend.

 

Voel je je vaak moe en suf in de ochtend en kan je wel een oppepper gebruiken? Dan kan een lekker bakkie koffie helpen. Je kunt hele lekkere koffie maken met koffiemachine cups. Heb je dit nog nooit gedronken en wil je weten of het iets voor je is, dan kun je ook een dolce gusto cups proefpakket aanvragen.

 

Sla niet je ontbijt over. Mensen die veel haast hebben in de ochtend hebben wel eens de neiging om dit te doen, maar het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Door te ontbijten krijg je allerlei belangrijke voedingsstoffen, mineralen en energie binnen. Als je ’s ochtends niet ontbijt, kun je daar de hele dag last van blijven houden.

 

Doe een work-out voordat je aan je dag begint. Je denkt misschien, jeetje daar heb ik helemaal geen energie voor in de ochtend, maar je krijgt er juist energie van, waardoor je de hele dag kunt knallen. Je hoeft niet iets te doen waar je enorm van gaat zweten, je kunt ook een rondje gaan wandelen, een stukje fietsen of een paar keer de trap op en af rennen. Zo zeg je eigenlijk tegen je lichaam: “kom in beweging, we gaan beginnen aan de dag!”.

 

https://www.koffiecupster.nl