Wapngo
Image default
Gezondheid

Waarom stoppen met roken je leven zo veel mooier kan maken

 

Waarom stoppen met roken je leven zo veel mooier kan maken

Roken is slecht voor je gezondheid, dat wist je waarschijnlijk al. Maar weet je ook dat de meeste ziektes die je van roken kunt krijgen, zich zeer traag ontwikkelen? En wanneer je er eindelijk achterkomt, het vaak al te laat is om er iets aan te doen? Ja, roken is enorm gevaarlijk en kan slopende ziektes ontwikkelen.

 

Hieronder de meest voorkomende:

 

Chronische longaandoeningen

Van roken kun je chronische longaandoeningen ontwikkelen. De klachten van deze chronische ziekte is in de eerste stadiums vaak zeer onschuldig. Het begint namelijk vaak met een rokerskuchtje waarbij je slijm ophoest.

 

Daarnaast kun je ook krijgen van een verminderde longinhoud met als gevolg kortademigheid en een piepende ademhaling. Het gaat hierbij vooral om chronische bronchitis en longemfyseem, samen wordt dit Chronic Obstructive Pulmonary Diseases (COPD) genoemd.

 

Longkanker

De meest voorkomende ziekte van roken is helaas longkanker. Wist je dat 90% van alle longkanker gevallen te wijten is aan tebaksgebruik? Bij longkanker merk je in een vroeg stadium vrijwel niks. Daardoor wordt de ziekte vaak pas in een ’te’ laat stadium ontdekt, waardoor er vaak al uitzaaiingen zijn en is de prognose meestal erg slecht.

 

Om dit te voorkomen is het belangrijk om helemaal niet te roken, of om na een aantal jaren volledig te stoppen met roken. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden die je de helpende hand kunnen bieden. Hierbij kun je denken aan stoppen met roken pillen of stoppen met roken pleisters.

 

Ga voor meer informatie over stoppen met roken naar:

www.stoppenmetrokenpillen.nl

 

http://www.stoppenmetrokenpillen.nl