Wapngo
Image default
Sport

Groepslessen in de sportschool Haarlem volgen?

Groepslessen zijn vaak dé grote publiekstrekker in sportscholen, naast fitnes. Uur na uur staan clubjes sporters zich in het zweet te werken op zorgvuldig uitgedachte workouts, begeleid door lekkere muziek. Voor veel mensen bestaat hun hele sportroutine zelfs uit zulke lessen. Maar hoe goed werken al die choreografieën nu echt als je fitter en slanker wilt worden? Kan je dan niet beter fitness volgen? Lees de voor- en nadelen van groepslessen bij de unieke sportschool in Haarlem.

Positieve kanten

Heb je altijd moeite om jezelf weer naar de sportschool Haarlem te slepen? Als je altijd samen met andere mensen sport, heb je een extra stok achter de deur om toch te gaan. Mensen zullen zich immers afvragen waar je bent als je niet op komt dagen.  Ook eenmaal in de sportschool Haarlem komt de motivatie niet altijd vanzelf. Bij fitness moet jezelf weten te motiveren. Weet je van jezelf dat je snel af begint te raffelen als je eenmaal aan het trainen gaat? Kost het je moeite om jezelf echt tot het uiterste te drijven? Ook dan kunnen groepslessen van de sportschool Haarlem een uitkomst vormen. Een goede instructeur en de opzwepende muziek helpen je om jezelf te motiveren. Ook is het bij groepslessen is alles al helemaal voor je uitgedacht. Je hoeft dus niet zelf een trainingsschema in elkaar te puzzelen zoals bij fitness. In plaats daarvan kun je rustig de standaardroutine blijven volgen. Ook dat verlaagt de drempel om actief aan het sporten te blijven.

Nadelen van groepslessen

Dat wil echter niet zeggen dat er helemaal geen nadelen komen kijken bij deze manier van sporten in de sportschool Haarlem. In theorie zorgt de instructeur er bij een groepsles voor dat iedereen de juiste techniek gebruikt. In de praktijk kan hij of zij echter moeilijk dertig man tegelijk in de gaten houden Het gevolg is dat veel mensen met een suboptimale techniek trainen. Dat verslechtert niet alleen de resultaten, het kan ook tot blessures leiden. Dan kan je dus toch beter voor fitness kiezen.