Wapngo
Image default
Sport

Fysiotherapeut in Amsterdam West.

Nadat ik tijdens een voetbaltraining mijn voorste kruisband afscheurde, ging ik een lang revalidatieproces in. Eerst moest ik geopereerd worden, waarna het echte herstellen kon beginnen. Ik moet revalideren met behulp van een fysiotherapeut in Amsterdam West.

Na een korte zoektocht kwam ik uit op de website van De Fysio Man. Dit is een innovatieve praktijk voor fysiotherapie en sport nauw samenwerken. Deze complete dienstverlening was voor mij heel erg geschikt.

Focus op beweging en houding

Bij deze fysiotherapeut ligt de focus op beweging en houding. Alle behandelingen en massages die deze praktijk aanbiedt hebben snel resultaat. Sommige mensen zijn zelfs binnen 1 a 3 behandelingen van hun klachten af. Dat loopt bij mij anders, omdat ik herstellende ben na een operatie aan een sportblessure.

Echter deed de fysiotherapeut er alles aan om er voor te zorgen dat ik zo snel mogelijk herstelde. Ik wilde immers snel weer heerlijk voetballen met mijn vrienden. 

Ook in de avond geopend

Wat ik heel fijn vond? Dat ik hier in de avond terecht kon. Wanneer je net als ik fulltime werkt is het niet altijd even gemakkelijk om overdag weg te kunnen gaan van werk. Gelukkig kon ik hier gewoon op de woensdagavond terecht, waardoor ik geen vrije dagen op hoefde te nemen van het werk. Ideaal!

Daarnaast zijn er ook nog eens geen wachtlijsten. Ik kon er na mijn aanmelding echt een paar dagen later al terecht. Het was geeneens nodig om naar de huisarts te gaan voor een verwijzing.

Trainen in het sportlokaal

Dit bedrijf biedt in samenwerking met sporttrainers trainingen aan in het sportlokaal. Dat vond ik zo fijn! Ik had wekelijk een sportsessie met mijn personal trainer waarin we oefeningen deden die je gedurende fysiotherapie niet doet.

Ook gingen we samen hardlopen, om ervoor te zorgen dat mijn conditie verbeterde. Als je van 3x per week voetballen naar bankzitten gaat, neemt je conditie immers extreem af.

Na 11 maanden weer op het veld

Normaal gesproken moet je tussen de 9 en 12 maanden herstellen van een voorste kruisband reconstructie. Ik mocht na 11 maanden revalideren weer rustig aan met mijn teamgenoten mee trainen. Dat was spannend, want ik was heel erg bang dat ik weer geblesseerd zou raken.

Echter voelde het vanaf het eerste balcontact meteen weer goed. Ik was niet bang, maar had heel veel zin om weer eens met een training mee te doen. Heb je fysiotherapie nodig of zoek je een manueel therapeut in Amsterdam West? Dan raad ik De Fysio Man zeker aan!

Jan van Galenstraat 301
101 56 CB Amsterdam
info@defysioman.nl
020-3542926

https://defysioman.nl/