Wapngo
Image default
Sport

Tennis 101

Veel mensen denken dat tennis een hele moderne sport is die nog niet zo lang bestaat. Dit is echter helemaal niet waar. In de middeleeuwen werd er ook al tennis gespeeld. De spelregels waren natuurlijk wel anders. In de allereerste versie van tennis werd er met de blote hand tegen een bekleedde bal geslagen. Later werd er een handschoen aan toegevoegd. In de fase erna werd bij het spelen van tennis een slaghout gebruikt en pas in 1500 werd er een soort racket gebruikt.  

Tennis is een balsport die met twee of vier mensen gespeeld kan worden. Als je één tegen één speelt, speel je een enkelspel. Als je twee tegen twee speelt, speel je een dubbelspel. Vroeger werd tennis vooral op gras gespeeld, maar tegenwoordig bestaan de meeste banen uit gravel. Dit is een rood gemalen baksteen. Gravel wordt veel op de banen gebruikt omdat je minder snel uitglijdt.  

Een tennisracket is een belangrijk middel om tennis te kunnen spelen. In principe heeft elke tennisracket dezelfde vorm, maar wat voor racket je gebruikt heeft een grote invloed op hoe je speelt. Materiaal, gewicht bespanning, grip en balanspunt zijn van grote invloed tijdens het tennisspel. Voor elk type spel en voor elke speler is de perfecte combinatie van eigenschappen te vinden. Wil je een tennisracket kopen? Probeer hem dan eerst goed uit en weet wat je opties zijn. Dit zal voorkomen dat je een miskoop maakt.  

Bij tennis komen er vaak blessures voor. Vooral pols en bovenbeenblessures zijn vaak te zien in het tennisveld. Ook hoor je vaak dingen over mensen met een tennisarm. Dit komt vaak voor bij mensen die hun arm overbelasten. Bij bepaalde bewegingen doet de spieraanhechting op het bot pijn. Het kan verholpen worden door fysiotherapie en oefeningen. Het advies is dan ook om te blijven bewegen ondanks de pijn.

https://www.kctennis.nl