Wapngo
Image default
Auto

Kies de auto die ook financieel bij je past

Als je erover denkt om een auto te gaan leasen, dan is het verstandig om eerst voor jezelf te bepalen hoeveel je ongeveer per maand aan de auto kunt besteden. Als de maandelijkse kosten van een bepaald automerk namelijk boven je budget gaan, dan kun je beter een auto kiezen die wat goedkoper is. Hoe luxer en zwaarder de auto, hoe meer de verzekering en wegenbelasting zal bedragen en deze bedragen worden allemaal in de maandelijkse kosten verwerkt. Kies dus altijd een auto waarvan je zeker weet dat je de kosten maandelijks kunt opbrengen.

Is leasen duurder dan kopen?

Veel mensen denken nog dat het leasen van een auto duurder is dan het kopen ervan.

Uiteraard kun je soms best schrikken als je de maandelijkse kosten van een nieuwe leaseauto ziet, maar besef dan, dat je in een nieuwe auto rijdt, waarvan de verzekering, wegenbelasting, onderhoud en vaak ook banden en pechhulp in het leasecontract zijn opgenomen. Als je alle kosten die je normaal gesproken per jaar zou uitgeven aan een auto, inclusief de aanschaf ervan, vergelijkt met het bedrag wat je per maand betaalt aan de leasemaatschappij, dan is leasen niet echt veel duurder dan kopen.

Bijtelling bij een leaseauto

Werk je bij een bedrijf en ga je de nieuwe Volkswagen Caddy leasen die je ook privé wilt gebruiken, houd er dan rekening mee dat je bijtelling betaalt over de leaseauto.

De bijtelling wordt berekend door de cataloguswaarde van de auto en de CO2-uitstoot ervan. Doordat je werkgever loonbelasting en premie volksverzekeringen over de bijtelling berekent, daalt je netto salaris. Wel kun je dan privé in een ruime en nieuwe auto rijden, waar je normaal gesproken bij een eigen auto, ook een bepaald bedrag per maand voor kwijt zou zijn geweest

http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen