Wapngo
Image default
Gezondheid

Pigmentvlekken: waar kan het aan liggen?

Pigmentvlekken: waar kan het aan liggen?

Het ontstaan van pigmentvlekken wordt vaak geassocieerd met overmatige blootstelling aan zonlicht. De oorzaak hoeft echter niet altijd in die hoek gezocht te worden. Wanneer je merkt dat je in feite niet veel in de zon komt, maar toch last hebt van pigmentvlekken, dan kan het te maken hebben met erfelijkheid.

Erfelijkheid

Wanneer je door erfelijkheid last hebt van pigmentvlekken dan heeft dit te maken met een stoornis in je huidlaag. Hierbij zorgt de productie van te veel malanine voor het ontstaan van de donkere pigmentvlekken op de huid. Er is dan sprake van productie van een hoge concentratie pigmenten in de onderhuid dat zich op de huid uit in een pigmentvlek.

Valt er wat tegen te doen?

Als je last hebt van pigmentvlekken door erfelijkheid dan is het moeilijker om het krijgen van deze vlekken te voorkomen. Dit komt omdat het dan vooral te maken heeft met een interne reactie van het lichaam en het proces dus daarom moeilijk gestopt kan worden. Het is wel zo dat er bepaalde producten bestaan die het effect van dit lichamelijk proces kunnen verminderen.

Behandeling symptomen

Aangezien er in het geval van erfelijkheid moeilijk gesproken kan worden van voorkomen in plaats van genezen, moet je in zo een geval opzoek gaan naar een manier om de pigmentvlekken achteraf aan te pakken. Dit kan door het aanbrengen van een geschikte huidblekende crème of het ondergaan van een laserbehandeling. Aan te raden is om eerst een geschikte crème te gebruiken, zoals bijvoorbeeld de alom bekende Skinlight crème, alvorens aan een laserbehandeling te denken.