Wapngo
Image default
Beauty en verzorging

Bij een herenkapper in Amsterdam een permanent laten zetten.

Mannen doen er vandaag de dag veel aan om er goed uit te zien. Experimenteren hoort hier ook bij, zo zie je dat mannen nieuwe kledingstijlen uitproberen en ook kijken naar nieuwe opties voor hun haar. Soms zie je dat mannen een gedeelte of hun gehele haar laten verven. Sommige mannen willen een totaal ander haartype proberen en zetten daarom een permanent. Wat het is en hoe en waar je dit kan krijgen wordt in dit artikel duidelijk gemaakt.

Wat is een permanent?

Een permanent laten zetten is een activiteit waarbij jouw kapper jouw haren met specifieke producten behandelt, om de haarstructuur dusdanig te veranderen waardoor je golven of krullen in je haar krijgt. Het is dus mogelijk om andere haarstijl te nemen, die in eerste instantie met jouw haarstructuur niet te realiseren zijn. Het is echter wel belangrijk om niet aan een permanent te beginnen als je haar droog of beschadigd is. Dit zal het namelijk alleen maar slechter maken. Laat de kapper altijd eerst naar je haar kijken en neem het advies op.

Hoe wordt een permanent gezet?

Deze wordt door een kapper gezet en neemt ongeveer anderhalf tot twee uur in beslag. Om te beginnen wordt jouw haar in secties verdeeld, die daarna per lok om een permanentroller, wikkel of shaper worden gewikkeld. Wanneer dit proces is voltooid, wordt er permanentvloeistof op jouw haren gedaan. De chemische samenstelling van deze vloeistof zorgt ervoor dat de stof zich goed in je haar kan nestelen. Dit proces laat je huidige haarstructuur verdwijnen en de krullen komen hier voor terug.

Mag ik na het zetten van een permanent mijn haren wassen?

Nadat het proces is afgerond, zou je zeker minimaal 24 uur moeten wachten voordat je weer onder de douche stapt om je haren te wassen. Houd deze richtlijn aan! Mocht je je haar eerder gaan wassen, dan is de kans groot dat de net aangebrachte krullen gaan verdwijnen.

Waar kan ik een permanent laten zetten?

Wil jij graag als jongen een compleet andere haarstijl uitproberen? Ga dan eens langs bij een Amsterdamse herenkapper, deze kan jou de nieuwe look geven waarnaar jij verlangt.