Wapngo
Image default
Beauty en verzorging

Helpt aloë vera tegen acne?

Aloë vera heeft bijzondere eigenschappen waardoor ze uitermate goed zijn voor de verzorging van je huid en diens ongemakken. Zo helpt de plant je huid sneller en beter te genezen door de kalmerende eigenschappen. Daarnaast is aloë vera ook nog eens antibacterieel en ontstekingsremmend. En met name die laatste twee zijn van belang bij acne en aloe vera. Acne bestaat eigenlijk uit allemaal kleine ontstekinkjes en aloë vera kan dus juist ontzettend goed helpen om de huid te kalmeren en te helpen genezen. Maar hoe gebruik je nu het beste aloë vera tegen acne?

Om te beginnen kun je kiezen voor een aloë vera plant of een kant-en-klare aloë vera-gel. Het makkelijkste is natuurlijk om een gel te kopen, die kun je gewoon vinden bij in de supermarkt of bij de drogist. Vervolgens test je een beetje aloë vera op een huid zonder acne. Hiermee voorkom je dat je allergische reacties op je gezicht of andere getroffen delen krijgt.
Geen allergische reacties? Meng dan twee eetlepels gel met een paar druppels citroensap en breng dit met een wattenstaafje aan op de acne. Laat dit 20 minuten intrekken en spoel het vervolgens met lauwwarm water af. Herhaal dit dagelijks.

Je kunt ook een masker maken. Gebruik hiervoor een paar eetlepels van de gel en meng deze met wat onbewerkte honing en een paar druppels citroensap. Honing werkt heel goed, want deze heeft ook antibacteriële eigenschappen. Breng het mengsel met een wattenstaafje aan en laat dit 20 tot 30 minuten intrekken. Spoel het goed af met lauwwarm water en reinig je gezicht.

Zie je niet direct resultaat? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Het duurt namelijk wel even voordat de aloë vera zijn werk gaat doen. Gebruik de gel ongeveer drie tot vier weken lang iedere dag. Hou dus even vol je zal uiteindelijk wel degelijk veranderingen merken. Voor meer tips tegen acne, gebruik van aloe vera en het voorkomen van puistjes, bezoek dan AcneShop.nl

https://www.wapngo.nl/beauty-en-verzorging/