Wapngo
Image default
Woning en Tuin

Een mooie parketvloer in je woonkamer

Een parketvloer is een sieraad voor ieder vertrek. Parket heeft een zeer natuurlijke uitstraling en past daarom in ieder interieur. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is parket in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Ook kun je kiezen uit diverse houtsoorten. Parket gaat vele jaren mee en een vloer van dit materiaal is dan ook een investering voor jaren.

Verschillende soorten parket

Voor een parketvloer worden verschillende soorten hout gebruikt. Eikenhout, maar ook van beuken en essenhout wordt parket gemaakt. Het hout kan daarnaast op verschillende manieren worden bewerkt om een speciaal effect te creëren. Zo wordt het hout soms geschuurd of gerookt zodat er een speciaal patroon op het hout ontstaat. Ook een combinatie van verschillende manieren van bewerking en materialen is mogelijk. Je hebt bijvoorbeeld ook half massief parket, beter gekend als samengesteld parket. Je hoort het al, bij het uitzoeken van een parketvloer zal je tientallen verschillende kleuren en uitvoeringen kunnen kiezen.

Welke kleur moet ik kiezen?

Welke kleur en bewerking je kiest voor je parket hangt van een aantal zaken af. Natuurlijk allereerst je persoonlijke voorkeur. Daarnaast is van belang om te kijken naar de lichtinval. In een donker huis kun je beter kiezen voor een lichte vloer. Bij lichte meubels past vaak een mooie donkere vloer het beste. Bij een bezoek aan een leverancier van parketvloeren kun je de verschillende typen en kleuren bekijken en op deze manier een keuze maken. Soms kun je wat stalen mee naar huis nemen om te zien of een bepaalde kleur wel of niet goed tot zijn recht komt in het vertrek waar de vloer moet komen.